Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen THP motor uit 2018?

Vraag gesteld door op 16 november 2022

Ik ben op zoek naar een tweede hands Peugeot 506 en heb een mooie auto gezien uit 2018 met niet te veel kms op de teller. Nu lees ik op internet dat er heel veel problemen zijn (geweest) met de 1.6 THP motor (motorvervuiling, problemen met riemen, etc). Het betreft vooral de oudere modellen met die motor (tot welk jaar?). Mijn vraag is: kan ik met een gerust hart het model uit 2018 kopen? Zijn bij die motor de problemen opgelost? Of loop ik een risico? Zijn er nog andere problemen bekend van de Peugeot 506 van die leeftijd? 

Merk: Peugeot
Type: 508
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Benzine
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U vraagt naar de huidige status van de THP motoren vanaf 2018.

De THP motor is in 2006 ontwikkeld en vanaf die tijd gehuisvest in verschillende PSA producten maar feitelijk ontworpen door BMW. Helaas vrij kort na de introductie bereikten ons steeds meer berichten over vroegtijdig rammelende distributiekettingen, hoog olieverbruik en inwendige motorvervuiling.

Echter zijn er toch duidelijke signalen dat bij de introductie van de e-THP motor in 2014 de laatste technische plooien wel zijn gladgestreken op dat gebied. Dus een 508 van 2018 zit duidelijk aan de goede kant van de streep en vernemen we vanuit de praktijk van deze generatie THP gelukkig géén verontrustende berichten meer. Onze occasiontest bevestigd dat feitelijk ook en krijgt met name de 1.2 driecilinder nu een flinke dosis kritiek.