Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Piepend geluid bij rijden

Vraag gesteld door op 2 december 2022

Mijn auto maakt sinds een paar dagen een piepend geluid, het lijkt van de rechterkant te komen. Als ik wat net wegrij hoor ik het niet, als ik langer rijdt lijkt het erger te worden en neemt het toe bij meer gas geven.Alhoewel het er gister even helemaal niet was. In de bocht en bij het gas loslaten is het geluid even weg

Merk: Toyota
Type: Auris
Bouwjaar: 2007
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

Er komen piepende geluiden uit uw Toyota tijdens het rijden en u vraagt wat de oorzaak kan zijn.

Bezoek aan de garage

Helaas zal het niet lukken om u de verlossende antwoord te geven op de vraag wat de oorzaak kan zijn van het geluid. Het zal noodzakelijk zijn om het geluid aan een monteur te laten horen, wellicht is een proefrit samen noodzakelijk. Zoals u het beschrijft klinkt het niet als een ernstig bijgeluid en kunt u hiermee het beste de garage bezoeken.

Oorzaken

Bijgeluiden kunnen vele oorzaken hebben; er kan een lager defect zijn, de multiriem kan slippen maar er zou bijvoorbeeld ook een kiezelsteentje tussen de remschijf en de ankerplaat kunnen zitten.

Mijn collega heeft over dit laatste een video gemaakt. Dit laatste is helemaal niet schadelijk maar maakt een gruwelijk lawaai!

Met andere woorden; bezoek vandaag of morgen de garage en uw monteur kan vast een diagnose stellen of het bij de volgende onderhoudsbeurt verhelpen.