Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Banden met M+S in Frankrijk

Vraag gesteld door L. Bekers op 14 november 2022

Nu de richtlijnen verandert zijn om in Frankrijk vanaf 1 nov t/m 31 maart met winterbanden te rijden. Vraag ik u advies wat ik moet doen als ik in februari 2023 door Frankrijk naar Spanje wil.
Op dit moment zitten onder mijn camper. Michelin banden 225/75 R16. 166Q met als opschrift M+S. Het blijken zomerbanden te zijn. Mag ik toch met deze banden over Route du Soleil naar Spanje in Februari? Als het niet mag wat adviseert u mij dan?

Merk: Fiat Ducato
Type: 2.3/ 160 pk
Bouwjaar: 2020
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 160

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U  vraagt of u met uw banden voorzien van M+S naar Spanje mag.

Wanneer u berggebieden passeert in Frankrijk, in de periode tussen 1 november en 31 maart, dient de auto voorzien te zijn van winterbanden. U zult altijd de Pyreneeën doorkruisen dus zulke banden zijn verplicht.

Echter Banden met het sneeuwvloksymbool (3PMSF, 3 Peak Mountain Snow Flake) en daarnaast de aanduiding M+S (M&S, MS) worden als winterbanden beschouwd. Banden met alleen de aanduiding M+S worden ook getolereerd. De ANWB adviseert banden te gebruiken waarop zowel de aanduiding M+S als het sneeuwvloksymbool (3PMSF) worden aangegeven. 
Let op: Vanaf 1 november 2024 voldoen winterbanden die alleen de aanduiding M+S (en geen sneeuwvloksymbool) hebben, niet meer aan de winterregels en bent u in de genoemde zones in de winterperiode verplicht sneeuwkettingen mee te nemen.

De banden voldoen dus tot 1 november 2024 aan de omschrijving en u mag ermee naar Spanje rijden.

Meer informatie over winterbanden in Frankrijk kunt u op onze site nalezen: Winterbanden in Frankrijk.