Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke GPS routeplanner mag ik gebruiken in Frankrijk?

Vraag gesteld door O. Thienpondt op 11 oktober 2022

Welke GPS routeplanner mag ik gebruiken in Frankrijk , d.w.z. is er een routeplanner die geen extra info geeft over flitspalen etc...

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt welke routeplanner u veilig kunt gebruiken in Franrijk.

Verwijderen

Systemen als Google Maps tonen geen filtspalen in landen waar dit verboden is. In dat geval hoeft u dus niets te doen. Bij andere systemen kunt u de software voor filtspaalwaarschuwing voor per land uitzetten of geheel verwijderen. Wij raden aan de software met betrekking tot flitspaalinformatie in z'n geheel te verwijderen. Neem eventueel contact op met de verkoper of de importeur van het navigatiesysteem om te vragen hoe dit werkt.

Wat is flitspaalsignalering?

Het verschil tussen flitspaalsignalering op een navigatiesysteem en radardetectie-apparatuur is de herkomst van informatie. De flitspaalsignalering wordt verkregen door GPS in combinatie met een database. Een radardetector vangt het radarsignaal op. Het gebruik en in bezit hebben van radardetectie-apparatuur is in alle landen in Europa verboden.

Flitspaalsignalering in het buitenland

In verschillende landen binnen Europa is het niet toegestaan om een navigatiesysteem te hebben met flitspaalsignalering. De informatie mag in z'n geheel niet aanwezig zijn op het apparaat. Daarom is het van belang de software volledig te verwijderen. Het uitzetten is niet voldoende. Dit geldt onder andere in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Informatie over gevarenzones (dit kunnen zones zijn met flitsers) is in Frankrijk wel toegestaan.

Meer informatie vindt u hier