Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Start niet meer na gereden te hebben

Vraag gesteld door S. Hoeks op 26 oktober 2022

Als ik mijn auto start wanneer deze koud is is er geen probleem na een bepaalde tijd valt mijn vermogen weg en als ik hem dan uitzet start de auto niet meer en dit kan tot 1 a 2 u duren wanneer de auto weer start rijd hij in het begin gewoon goed zo als het hoort tot de vermogen weg valt en dan begind het spelletje weer opnieuw

Merk: Mercedes
Type: Ml 270
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 163

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

Uw auto heeft geen vermogen en start niet bij warme motor en u vraagt hoe dit kan komen.

Uw Mercedes is voorzien van een common rail diesel inspuitsysteem. Dit is een zeer geavanceerd systeem wat rekening houdt en inspeelt op de actualiteit.
Wanneer de auto goed functioneert bij kou maar gaat inhouden bij een warme motor (en zelf niet wil aanslaan bij uitzetten) kan dit veel verschillende oorzaken hebben zoals een probleem met brandstofdruk, meetwaardes, maar ook mechanische afstellingen.
Ik vermoed, en dit is vooral gebaseerd op ervaring, dat er een probleem zit in de EGR-klep. Laat deze, en het inlaatspruitstuk, eens goed controleren en reinigen door de garage.

Natuurlijk kan een diagnose alleen gesteld worden door een monteur die de juiste metingen verricht op en aan de motor. Hiervoor is echt een bezoek aan de garage noodzakelijk.