Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nissan Note valt helemaal stil

Vraag gesteld door op 19 oktober 2022

het betreft een net aangeschafte auto. Twee maal is er motoruitval geweest. Een maal onderweg, een maal na een paar 100 m. Dashboardverlichting viel uit. Geen gas kon er meer gegeven worden. Opnieuw opstarten lukt, hij rijdt weer. Twee maal doorgemeten door garage. Oorzaak niet gevonden. Kan heel gevaarlijk zijn, auto valt direct stil. Hebt u enige idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Merk: Nissan
Type: Note
Bouwjaar: 2016
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

Uw pas aangeschafte Nissan Note heeft u al twee keer in de steek gelaten door tijdens het rijden uit te vallen. Dat kan inderdaad voor gevaarlijke situaties zorgen. De garage heeft de auto onderzocht maar kan geen oorzaak vinden. U vraagt aan ANWB Experts wat het zou kunnen zijn.

Dat kan een aardig zoekplaatje zijn omdat de storing lastig is te lokaliseren als deze zich op dat moment niet voordoet. Omdat de dashboardverlichting ook uitvalt denk ik aan een elektrisch probleem. Dat kan een slechte massaverbinding zijn of een probleem met het elektrische deel van het contactslot. De garage zal toch verder moeten zoeken en het zou redelijk zijn om u pas weer met de auto te laten rijden als de storing definitief is verholpen. Wellicht kan het stappenplan klachten na aankoop nog van pas komen.