Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koerslijst actualiteit

Vraag gesteld door op 15 juni 2022

Ik heb zojuist in de anwb koerslijst gekeken naar de dagwaarde van mijn auto, echter klopt die niet met jullie indicatie. Ben benieuwd of jullie rekening houden met de huidige prijzen. 

Merk: Renault
Type: Kadjar
Bouwjaar: 2015
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 110PK

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert


U vraagt zich af wat de actualiteit is van onze Koerslijst.

Koerslijst

Wij zijn dagelijks bezig met het monitoren en aanpassen van de richtprijzen in onze Koerslijst. Via geautomatiseerde systemen volgen wij de actuele marktsituatie en analyseren grote hoeveelheden data. Hierbij gaat het niet alleen om actuele internet vraagprijzen, we kijken ook naar de de historie (stadagen, prijsaanpassingen) en naar biedingen en transacties op bijvoorbeeld Autoveilingen of bij Autohandelaren.

Internet vraagprijs

Al deze data analyseren en combineren wij om een zo goed mogelijke richtprijs te kunnen bepalen. Alleen een internet vraagprijs vertelt soms niet het hele verhaal. Een auto kan al lang te koop staan, omdat de prijs eigenlijk te hoog is. Soortgelijke auto's die voor een lagere prijs te koop werden aangeboden stonden wellicht maar kort op internet omdat ze wel snel verkocht waren. 

Conclusie

Samengevat, we houden zeker rekening met de actuele marktsituatie. Dat wil echter niet zeggen dat iedere richtprijs ook altijd helemaal juist of up to date is. Er kan best wat vertraging zitten in het signaleren en vervolgens doorvoeren van een benodigde aanpassing. Maar u kunt er wel op vertrouwen dat we al het mogelijke doen een zo accuraat en goed mogelijke richtprijs te geven.