Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieriem Ford Focus

Vraag gesteld door op 23 juni 2022

Ik ben aan kijken naar een ''nieuwe'' auto, de Focus 1.6 ecoboost lijkt ons wel wat. Echter, na een slechte ervaring met een natte distributieriem heb ik dit liever niet nog een keer.
Echter krijg ik hier geen duidelijkheid in, de ene garage zegt dat alleen bij de 1.0 ecoboost motoren de riem in de olie loopt en de 1.6 de riem buiten het blok zit. En een andere garage zegt weer dat dit inderdaad een natte riem is..
Ik heb sowieso wel de motorkappen los getrokken  maar echt zicht krijg ik hier niet op. Kunnen jullie mij uitleggen wat voor distributie op deze auto zit? 

Merk: Ford
Type: Focus
Bouwjaar: 2011
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 150

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt welk type distributie er gemonteerd is op de betreffende Ford Focus uit 2011.

Een Ford Focus met Ecoboost motor, in dit geval de 1.6 liter met 110 kW, heeft een distributieriem. De riem bij deze motor moet elke 200.000 km of tien jaar vervangen worden, naar gelang welke het eerst wordt bereikt. De distributieriem loopt in olie. Van cruciaal belang is dat de juiste olie wordt gebruikt, anders zal de riem schade oplopen. De olie moet voldoen aan OEM WSS-M2C948-B of WSS-M2C913-C.Wanneer het de 150 pk 1.6 liter versie is dan moet elke 200.000 km/120 maanden deze aandrijfriem vervangen worden.