Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Volvo XC60

Vraag gesteld door op 27 juni 2022

Ik overweeg een Volvo xc60 aan te schaffen bouwjaar 2016, uitvoering summum. Wat zijn de zwakke/ aandachtspunten bij de aankoop van deze auto?
Hij staat te koop bij een erkende volvo dealer; mag ik bij deze dealer een hogere betrouwbaarheid verwachten dan bij een reguliere garage/ handelaar. In andere woorden: is het zinvol/ raadzaam om een aankoopkeuring te doen. Het aankoopbedrag is hoog dus een onafhankelijke keuring waard, anderzijds, hoeveel kan er mis zijn indien carfax rapport bekend en de auto netjes zijn beurten heeft gehad. Alvast bedankt voor uw tijd.


Merk: Volvo
Type: xc60
Bouwjaar: 2016
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 244
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de genoemde Volvo aan te schaffen en u vraagt naar de betrouwbaarheid van deze auto. Ook wanneer het een dealer aangeboden auto is en of een aankoopkeuring tóch zinvol is.

ANWB occastiontest

Ik verwijs u naar de ANWB occasiontest waar ook de Wegenwacht zijn praktijk bevindingen deelt.

Dat betreft gelukkig slechts kleine euvels en is er geen enkele reden een negatief aankoop advies af te geven. En zeker wanneer het een dealer auto betreft. Feitelijk is dat op papier het béste adres om een veilige koop te doen. Uiteraard blijft een auto in al zijn complexheid altijd enigszins kwetsbaar, maar aangeboden bij de dealer, met een open onderhoudsverleden en een goede garantie als stevige stok achter de deur.

Aankoopkeuring?

Helaas is de auto nét te oud om voor 24 maanden garantie in aanmerking te komen maar met 12 maanden Bovag garantie speelt u echt op safe. Vandaar dat een aankoopkeuring eigenlijk dan een overbodige investering is. Dit is een koop waar wat mij betreft alle lichten op groen gaan. Mits u er uiteraard met de verkoper uit komt én na een bevredigende proefrit.