Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sirion 2 kopen?

Vraag gesteld door T. Deckers op 1 juni 2022

Ik ben op zoek naar een tweede hands auto. De Sirion 2 komt bij jullie goed uit de test. Nu heb ik bij een particulier een sirion uit 2005 zien staan. 155.000 op de teller. In 2020 is de koppeling vervangen. Apk tot juni 2023. Een versleten koppeling kan duiden op het bekende rondje om de kerk. Maar deze is dus al vervangen. Zijn er nog andere risicos die ik loop als ik deze auto eventueel zou willen kopen? De vraagprijs is overigen 1700euro. Voor een auto zonder airco nog best aan de prijzige kant. Maar aangezien de tweede hands automarkt ook op spanning staat ergens wel te begrijpen. De prijs is wel onderhandelbaar!
Ik hoor graag of u goed kunt adviseren in deze.

Merk: Daihatsu
Type: Sirion 2
Bouwjaar: 2005
Brandstof: Euro95
Motorvermogen: 68

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U wilt een Sirion 2 kopen en vraagt of het een goede keus is.

Daihatsu Sirion 2

De Daihatsu Sirion 2 is vooral dankzij zijn eenvoud een betrouwbare en niet te dure auto in onderhoud. Wat er niet aan zit kan tenslotte ook niet kapot. Wanneer de auto voorzien is van 1.0 EJ-VE motor, heeft de auto een distributieriem inclusief bijbehorende interval voor vervangen. Bij deze motor is de interval elke 100.000km of 60 maanden, dat wat het eerste komt. Alle andere motorvarianten zijn voorzien van een onderhoudsarme distributieketting.

Sleutels

De auto is voorzien van een transpondersysteem in de sleutels dus is het aan te raden om ervoor te zorgen dat bij aankoop beide sleutels aanwezig zijn (ze zijn kostbaar om bij de laten maken). 

Leeftijd

De auto is natuurlijk al meer dan 15 jaar oud dus is het aan te bevelen om de auto op de brug te zetten voor aankoop. Bij auto’s van deze leeftijd kan roest wel eens op de loer liggen dus slim om hier rekening mee te houden.
Ik verwijs u naar onze occasiontest: Sirion 2 occasiontest.