Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasion vertoont 4 dagen na aflevering problemen

Vraag gesteld door A. van der Gaarden op 28 mei 2022

Ik heb nu sinds woensdag een occasion gekocht. Woensdag avond opgehaalt. Hier ging het al niet geweldig. Apk zou afgemeld zijn maar waren ze vergeten. Hun hebben hem vrijdag opgehaalt en de auto alsnog apk afgemeld. Nu vandaag zondag 29/5 wou ik de auto starten. Op het scherm kwamen meteen allemaal rare tekens. Na meerdere pogingen toch maar met het ov naar werk gegaan.

Vanavond word er door jullie naar gekeken ivm dat ik moet werken. Mijn vraag is wat zijn mijn mogelijkheden mocht er toch meer aan de hand zijn met deze auto. Ik snap dat het een 2dehands is dus bepaalde gebreken neem ik wel tot lieve. Maar niet starten lijkt me best wel ver gaan zeker nadat hij vrijdag apk gekeurd is en heeft bij aflevering nog een kleine beurt+ nieuwe distributieriem gekregen.

Merk: Renault
Type: Megane
Bouwjaar: 2007
Brandstof: Benzine

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


U heeft een gebruikte Renault Mégane gekocht bij een autobedrijf. Na vier dagen wilde de auto niet meer starten. De Wegenwacht komt nog poolshoogte nemen. U vraagt wat uw mogelijkheden zijn als er meer aan de hand is met de auto.

Ook van een wat oudere gebruikte auto mag u verwachten dat deze geschikt is voor normaal gebruik. De auto voldoet nu niet aan de redelijke verwachtingen die u ervan mag hebben. U kunt dus gerust reclameren bij de verkoper. Het stappenplan klachten na aankoop kan daarbij helpen.