Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto geschikt voor de bergen?

Vraag gesteld door L. Bierhuizen op 1 juni 2022

Ik en mijn vriend willen graag met mijn Volkswagen Up! 2012 (3 cilinders, benzine) op vakantie. Vorige jaar zijn we al naar Spanje gereden (Benidorm), maar dit jaar willen wij graag richting Italië, Oostenrijk, Zuid-Duitsland. Omdat het een wat kleiner autootje is, vroeg ik mij af of dit kan met de bergen.

Indien relevant, de distributieriem wordt volgende week (uit voorzorg) vervangen. Daarnaast staat er zo’n 130.000 op de teller.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt of de Up! geschikt is om mee op reis en door de bergen te rijden.

Aandachtspunten

Maar natuurlijk kunt u met de Up! lekker op vakantie. Ik heb wel een aantal aandachtspunten voor u; wanneer u met de auto door de bergen rijdt vergeet dan ‘het nieuwe rijden’ en laat de motor flink wat toeren draaien. Zo zorgt u voor meer vermogen en zal de auto minder snel te warm worden. Ook is het zaak om de koppeling juist te bedienen. Wees hier vooral niet te voorzichtig mee en laat deze altijd snel opkomen, hierbij mag er best een schok door de auto gaan. Veel meer tips over het rijden in de bergen staan op onze site.

Vakantiecheck

Tevens adviseer ik u het vervangen van de distributie te combineren met een vakantiecheck en geef mee waar u de auto voor gaat gebruiken (de garage zal heel andere zaken controleren wanneer u de zon en de bergen gaat opzoeken als wanneer u richting het Noorderlicht vertrekt).