Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Snaperend en brommend geluid

Vraag gesteld door A. Oufaska op 15 april 2022

2 maanden geleden heb ik mijn waterpomp vervangen en koppakking laten maken, ik had hier veder geen problemen mee.  Tot vandaag ik aan het rijden ben en ik ineens een hele brommende en soort tikkende geluid als ik gas geef, en wanneer ik de auto start komt er ook een hele harde brommende geluid uit de auto.  Ik weet niet waar dit mee te maken heeft of het nog met de uitlaat of met de motor te maken heeft maar zou graag willen weten waar dit vandaan komt.

Type: Citroen C1
Bouwjaar: 2009
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw C1 maakt bijgeluiden en u vraagt wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn.

Het geluid dat u beschrijft is niet op afstand te beoordelen en of er samenhang is met de uitgevoerde reparatie zal alleen ter plekke vastgesteld kunnen worden.

Multiriem

Het lijkt alsof de bijgeluiden afkomstig zijn van de multiriem of wellicht een lager van de dynamo of de aircocompressor. De eerste controle zou zijn of de geluiden ook hoorbaar zijn wanneer de multiriem gedemonteerd is. Op die manier is uit te sluiten of het geluid afkomstig is van de multiriem en de accessoires die hierdoor aangedreven worden of misschien wel een andere oorzaak heeft. Zo zou het ook veroorzaakt kunnen worden door de uitlaat of wellicht iets heel anders. 

Mijn advies is om spoedig met de auto de garage te bezoeken die de reparatie uitgevoerd heeft zodat deze garage het euvel ook kan herstellen indien er samenhang is.