Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afplakken koplampen Engeland

Vraag gesteld door A. Vester op 6 april 2022

Met mijn carthago camper 2020 ga ik naar Engeland. Moeten de koplampen dan ook afgeplakt worden?

Merk: carthago

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U gaat met uw camper naar Engeland en vraagt of u de koplampen moet afplakken. 

Koplampen afplakken Engeland

Het is niet verplicht om koplampen af te plakken in Engeland, u mag echter uw tegenliggers niet verblinden. Afhankelijk van het soort verlichting hoeft u mogelijk helemaal de koplampen niet af te plakken. Het beste kunt u in het instructieboekje van uw auto kijken wat er vermeld staat over links verkeer.

Lichtbeeld

Wanneer u de auto voor een muur plaatst kunt u aan het lichtbeeld al het een en ander zien. Als het lichtbeeld een rechts oplopende lijn laat zien moet er iets gebeuren. U kunt de sticker zo op de koplamp plakken dat de oplopende lijn is afgedekt. Veel LED lampen laten een rechte lijn zien, deze hoeft u dus niet af te plakken. Xenon verlichting is mogelijk in te stellen op links verkeer en hoeft u dan dus ook niet af te plakken. Dit instellen is vaak wel een klusje wat alleen de garage kan. U kunt natuurlijk altijd even bij uw dealer langsrijden voor informatie en/of het eventueel afplakken van de koplampen.

Veel meer informatie die u kunt gebruiken bij uw reisvoorbereiding kunt u raadplegen op onze pagina Reisvoorbereiding Groot-Brittannië en Noord-Ierland.