Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf VW bus van 3 jaar oud met 262.000 km verstandig?

Vraag gesteld door op 29 maart 2022

Is het verstandig om een VW bus transporter TDI 150 pk, automaat, bouwjaar 4/2019 met 261.885 km op de teller te kopen of krijgen we dan binnenkort vanwege de hoge kilometerstand reparaties aan de motor en dergelijke?

Merk: VW
Type: Transporter
Bouwjaar: 4/2019
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 150

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert


Er wordt u een drie jaar jonge Volkswagen Transporter aangeboden die al heel wat kilometers heeft gemaakt.

Aantal kilometers

Veel kilometers in een korte tijd zijn meestal snelwegkilometers. Dat zijn technisch gezien gunstige kilometers. Onderstel, remmen, transmissie en motor hebben niet veel te lijden van rijden met een constante snelheid. Een busje die in drie jaar tijd alleen maar in de binnenstad heeft gereden en 100.000 km op de klok heeft staan hoeft op zich niet beter te zijn, of kan zelfs in slechtere staat verkeren.  

Kosten

De kans op reparaties door normale slijtage is er altijd. Houd rekening met die kosten en zet dat naast de aanschafprijs die vanwege de kilometerstand lager zal zijn. Kosten aan de DSG transmissie komen bij dit merk wel eens voor. Het aantal diagnose- en revisiespecialisten op dit gebied geeft al aan dat er kennelijk markt voor is. Ook in dit geval is de toestand van de automaat afhankelijk van zowel kilometers als de omstandigheden waarbij de kilometers gemaakt zijn. 

Om zeker van uw zaak te zijn kunt u de auto laten keuren bij bijvoorbeeld Dekra.