Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tankinhoud bij weinig rijden

Vraag gesteld door op 27 februari 2022

Ik rijd zelf niet veel met mijn auto en vaak ook geen lange afstanden waardoor ik lang met een volle tank doe. Ook zorg ik er meestal voor dat ik bijtijds vol tank (rond een kwart volle tank of meer). Mijn vraag is of het slecht is dat waarschijnlijk hele oude benzine die iedere keer aangevuld wordt, in de tank blijft zitten.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U rijdt niet veel en voornamelijk korte ritjes. U vraagt of het verstandig is om al bij een kwart tank de benzine voorraad alweer bij te vullen met frisse benzine.

Dat is een prima maatregel en zo anticipeert u op het zo veel mogelijk voorkomen van het verouderen van de brandstof. De oude benzine zal zich toch ook deels gaan vermengen met de nieuwe benzine, en wanneer u de tank vaak weer bijvult krijgt het verouderingsproces ook minder kans. U zou ook nog kunnen overwegen BP Ultimate, Shell V Power of Esso Synergy Supreme+ als premium E5 benzine te tanken die op dit moment bio-ethanol vrij. Deze duurdere benzine blijft wat langer houdbaar en zal wat minder snel verontreinigen.