Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Navigatie voor 45km auto

Vraag gesteld door M. Jansen op 18 maart 2022

Bestaat er een navigatiesysteem die je veilig kunt gebruiken in een 45 km auto.
Bij de meeste word je toch de snelweg op gestuurd. Fietsnavigatie werkt ook niet moet elk fietspad ligt naast een 80 km weg helaas.
Er zou inmiddels toch een veilige manier beschikbaar moeten zijn of in elk geval in te stellen zijn

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U zoekt een navigatiesysteem dat u eenvoudig kunt gebruiken voor uw 45km/u auto.

Helaas bestaat er nog geen volwaardige routeplanner voor voertuigen die max 45km/u rijden. De markt van gebruikers is hiervoor helaas te klein. Natuurlijk kunt u wel gebruik maken van een routeplanner en vooraf goed kijken over welke wegen hij u stuurt. Dit vergt inderdaad wel wat voorbereiding. Een handige en leuke site die veel doet met betrekking tot rijden met een brommobiel is: kronkelroutes.

 

Reacties

C. Splinter

Auteur - 28 februari 2024

https://www.minikaart.nl/
Geeft aan een navigatie app voor brommobielen te zijn.

Pieter

ANWB Expert - 1 maart 2024
Dank u voor de nuttige aanvulling! Deze aanbieder was nog niet bekend bij ANWB we kunnen hier dan ook nog geen ervaringen over delen. Hopelijk komen deze aangezien de vraag er wel degelijk is.
 

M. Escalante Velis

Auteur - 10 februari 2024

Mijns inziens kun je  met Tom-Tom een 45 km route creëren. Zet instellingen op "vermijd snelwegen en maximum snelheid op 45 km."
Menu  Instellingen  Route-planning  Snelwegen uit.
verder
Menu  Instellingen  Mijn voertuig  Maximumsnelheid zet naar 45 km

Pieter

ANWB Expert - 14 februari 2024

Dank u wel voor deze aanvulling! Deze functie is helaas nog niet bij elke TomTom mogelijk maar inderdaad is het een welkom aanvulling voor diverse gebruikers.

M.F. Vissers

ANWB-lid - 25 mei 2024

Ik vond het een mooie optie om de maximumsnelheid op 45 KM te zetten. Helaas stuurde mijn (oude) Tomtom me een 80 Km weg op waar het bordje C09 (gesloten voor langzaam verkeer) stond.

Pieter

ANWB-Expert - 27 mei 2024

Helaas is er nog geen gratis 100% betrouwbaar navigatiesysteem voor brommobielen. Uiteraard is er wel aandacht voor dit probleem ziet u ook de pagina: 45community.nl/navigatieapp