Naar artikel

Keuze zomerbanden voorkant

Vraag gesteld door op 13 maart 2022

Binnenkort moet ik m’n zomerbanden gaan verwisselen. 2 achterbanden zijn vorig jaar verwisseld. Nu moeten de 2 voorste worden gedaan. Ik zou graag advies willen over de banden keuze. De 2 achterste zijn v/d Continental 205/60 R16 V96. Nu wil ik de 2 voorste banden vd merk Goodyear 205/60 R16 H92 kopen. Is dit een goede combinatie?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Opel Astra is aan twee nieuwe voorbanden toe. U overweegt Goodyear aan te schaffen, terwijl vorig jaar er twee nieuwe achterbanden ondergegaan zijn van een ander merk en met wat afwijkende specificaties.

Formeel is de bandenspecificatie voor uw auto 205/60 R16 92H. Dus de beoogde Goodyear banden voldoen keurig aan de door Opel bedachte bandenspecificaties. De reeds vorig jaar vervangen achterbanden hebben een hogere loadindex (96) en een hogere snelheidscodering (V). Op zich niet nodig maar ook niet bezwaarlijk.

Dus deze twee sets banden voor en achter is een verantwoorde combinatie. Natuurlijk krijgt rondom zoveel mogelijk identieke banden de voorkeur maar er is géén bezwaar om voor deze combinatie te kiezen.