Naar artikel

Reparatie aan de koppeling is erg duur

Vraag gesteld door op 6 februari 2022

Ik heb een Renault Talisman van het bouwjaar 2017 met 185000 km op de teller. Sinds kort maakt de auto een schurend geluid bij het schakelen en trilt de auto bij het optrekken vanuit stilstand.
Renault dealer zegt dat dit slijtage is aan de koppelingsplaat (edc 7traps automaat). En zegt dat de kosten voor het vervangen van een complete koppelingsset  € 4240,00 zijn. Nou ben ik van hun wel wat gewend maat is dit niet erg duur?

Merk: Renault
Type: Talisman
Bouwjaar: 2017
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 200

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Uw auto maakt een schurend geluid bij optrekken en reparatie gaat bij de dealer €4240,- kosten en u vraagt of dat niet erg duur is.

Bij een dergelijke kilometerstand is een versleten koppeling niet buitensporig. Maar helaas wel met een bijbehorend, kostbaar prijskaartje. Dit wordt ongetwijfeld verklaard door de uren die in de reparatie gaan zitten en de kostbare onderdelen. De kans bestaat ook dat de dealer de revisie van de bak niet zelf doet maar gebruik maakt van een ruil-systeem. En er zijn specialisten die hier min of meer dagwerk aan hebben en het ongetwijfeld scherper kunnen aanbieden, bijvoorbeeld deze specialist