Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Franse milieusticker op Nederlandse huurauto?

Vraag gesteld door op 2 februari 2022

Als ik via de Anwb een auto huur zit dat dan de benodigde milieuesticker voor Frankrijk op?  

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt wanneer u in Nederland een auto huurt voor een bezoek aan Frankrijk, of de noodzakelijk Franse milieusticker dan al op de voorruit zit.

Franse milieusticker

Bij een huurauto is een milieusticker alleen inbegrepen voor het land waar de auto op kenteken staat. Ga je dus met de huurauto naar een ander land waar een milieusticker nodig is, dan moet je zelf zorgen voor de juiste milieusticker. Dus een NL huurauto zal in de regel niet de Franse milieusticker hebben.

Milieusticker aanvragen

Voor het online aanvragen van een milieusticker heb je het kentekenbewijs van de auto nodig, maar het kentekennummer weet je pas op het moment dat je de huurauto ophaalt. Het is dus helaas niet mogelijk om de milieusticker van tevoren aan te vragen. De levertijd van de sticker is immers ook ongeveer 10 dagen. Maar wanneer het kenteken van het voertuig bekend is lukt het tóch om ondanks de ontbrekende sticker en lange levertijd legaal binnen de Franse milieuzones te rijden.

Binnen 4 uur na je bestelling krijg je een bevestiging per e-mail en na ongeveer 24 uur volgt de factuur. Op de factuur staat een afbeelding van de milieusticker. Je kunt die afbeelding tijdelijk gebruiken als bewijs bij een eventuele controle tot de sticker per post is bezorgd. Bevestig een kopie van de sticker op de voorruit en neem ook de factuur mee.