Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Drie kinderzitjes op de achterbank

Vraag gesteld door M. Kooijman op 26 januari 2022

wij hebben volgens ons een best ruime auto met onze insignia. maar nu lukt het ons niet om 3 kinderstoelen met isofix te monteren. terwijl deze auto wel 3 isofix bevestigingen heeft op de achterbank.
onze kinderen zijn 1, 3 en 5. Wat is de veiligste manier van reizen?
We hebben nu 1 maxi cosi axissfix voor kleinste.
Een maxi cosi tobi voor de middelste en voor de oudste moet hier nog iers voor worden aangeschaft.

Merk: opel
Type: insignia sport tourer
Bouwjaar: 2009
Brandstof: diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


Bij uw Opel lukt het niet om drie kinderzitjes op de achterbank te plaatsen en u vraagt wat nu een veilige manier is om uw kinderen te vervoeren.

Mogelijkheden

Drie zitplaatsen achterin wil zeker niet zeggen dat de auto ook geschikt is voor drie kinderbeveiligingsmiddelen. Vaker niet dan wel. Veel meer informatie vindt u op onze pagina over hoeveel kinderzitjes passen in de auto. Maar kinderen van 3 jaar en ouder mogen een autogordel gebruiken in plaats van een kinderbeveiligingssysteem als er op de desbetreffende zitbank al twee kinderbeveiligingssystemen zijn aangebracht en in gebruik zijn, waardoor er geen plaats meer is voor een derde zitje. Dit kind mag niet zonder kinderbeveiligingssysteem op de voorbank worden vervoerd. Ook zou één volwassene midden achterin kunnen zitten en het oudste kind op de bijrijdersstoel, uiteraard in een kinderbeveiligingsmiddel. Dat zou dan naar omstandigheden de meest veilige oplossing kunnen zijn. 

Veel meer over het vervoer van kinderen vindt u op onze pagina over kinderzitje: de regels.