Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Peugeot 206 Cabrio van 2005

Vraag gesteld door op 20 januari 2022

Kunt u aangeven waar ik bij koop van een 206 cabrio uit 2005 specifiek aandacht aan moet schenken.

Merk: peugeot
Type: 206 cabrio
Bouwjaar: 2005
Brandstof: benzine
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt waar op te letten bij de koop van een Peugeot 206 CC.

Leeftijd auto

Een auto met een leeftijd van zo'n 17 jaar vraagt per definitie de nodige aandacht. Groot onderhoud of noodzakelijke reparaties kunnen zich bij deze leeftijd uiteraard altijd aandienen, ongeacht merk en type auto. Dus in basis moet u echt de indruk krijgen van een goed onderhouden auto, om te voorkomen dat u meteen al tegen achterstallig onderhoud en prijzige reparaties aanloopt.

Betrouwbaar?

Echter deze generatie 206 is wat ons betreft altijd wel zeer betrouwbaar gebleken. Niet vlekkeloos zoals individuele bobines die het wel eens laten afweten, waardoor de motor op drie cilinders gaat lopen. Een ander voorkomend euvel kan zijn het multirelais. Als dat kapot gaat, vallen alle elektrische functies uit en de motor houdt er dus ook mee op. Vocht in de stekkers van de centrale computer zorgt voor allerhande storingen, maar het is een kleinigheid. Vuil in de multistekker van de injectie kan ertoe leiden dat de motor niet aanslaat, dat is een kwestie van schoonmaken. Dit kunnen voorkomende gebreken zijn die de Wegenwacht in de praktijk heeft ervaren.

Kijk ook naar de occasiontest van de Peugeot 206 CC, waar we nog extra inzoomen op het cabriodak en de waterlekkages, die toch wel min of meer product eigen zijn.

Recente APK

En verder nog het advies een recente APK bij de koop af te dingen. Dus niet een van een half jaar geleden maar het liefst een nieuwe APK bij aflevering. De reden is dat misschien de vorige eigenaar bewust vóór de APK vervaldatum afscheid heeft genomen vanwege mogelijk hoge aankomende kosten. Dat zou anders een onaangename verrassing kunnen zijn.