Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Zoe een goede occasion?

Vraag gesteld door S.H. Visser op 13 januari 2022

Heb een Renault Zoe op het oog, dik 30.000 gereden, betaal huur voor de accu, kost 14,689 euro.Rijd in de zomer 300 km. Kan thuis opladen. Is dit een goede auto en zijn er nog minpuntjes?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt of een gebruikte Renault Zoe een verstandige koop is.

De Zoe heeft een behoorlijk betrouwbare reputatie. Wat merk en type auto betreft, in combinatie met de leeftijd en kilometerstand dus géén negatief aankoop advies. Ik wil wel benadrukken dat de Zoe niet gunstig uit de afgelopen EuroNcap crashtest is gekomen; Renault ZOE scoort slecht in Euro NCAP botsproeven. Deze rekening krijgt u wellicht ook gepresenteerd bij inruil.
Overigens hebben we ook een occasiontest met deze auto waarin ook een aanvulling staat van de Wegenwacht: RENAULT ZOE 65KW | Auto Informatie | ANWB
Mijn advies is om de vraagprijs te checken bij ANWB Koerslijst. De getoonde bedragen zijn markt conform en zo weet u of de vraagprijs redelijk is. De volgende stap is het raadplegen van ons Autokosten programma. Op basis van deze transactie, geplande gebruiksduur en jaarkilometrage krijgt u een beeld van de kilometerkosten over de gehele gebruiksperiode. Hiermee krijgt u een volledig financieel beeld met uw jaarkilometrage.