Naar artikel

V-power diesel gemixt met diesel fuelsave

Vraag gesteld door op 26 december 2021

Zojuist bij Shell getankt, kwam erachter dat ik diesel V-power tankte i.p.v. diesel fuelsave. Scheelt 20 ct per L dus na 12 L ben ik gewisseld naar fuelsave..

Groot probleem of valt t mee?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft uw brandstoftank gevuld met deels gewone diesel en deels een premium variant. 

Als eerste kan ik u geruststellen, deze mix zal niet voor problemen zorgen. Uw auto zal prima presteren op zowel de duurdere als de conventionele diesel en de brandstoffen kunnen en mogen ook gemengd worden. 

De V-power is een premium brandstof waar volgens de producent diverse voordelen aan zitten. De producent claimt een lager verbruik en lagere uitstoot.
Mogelijke verschillen in brandstofverbruik en prestaties zijn in de regel zo klein dat deze nauwelijks merkbaar zijn. Een verschil van bijvoorbeeld enkele procenten in verbruik door de brandstof zal in de praktijk nauwelijks opvallen omdat rijstijl en verkeers- en weersomstandigheden een veel grotere invloed hebben. Bij auto's die last hebben van inwendige motorvervuiling zullen premium brandstoffen de grootste toegevoegde waarde hebben. Inwendige motorvervuiling ontstaat door ongunstige bedrijfsomstandigheden (veel korte stukjes, stadsverkeer, motor die nauwelijks op temperatuur komt). Mogelijk heeft premium brandstof hier een positieve werking op.