Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lancia Delta trilt

Vraag gesteld door G. Lombardo op 13 januari 2022

Ik merk bij mijn Lancia Delta bouwjaar 2008 een trilling aan de linker voorkant, alsof je over een ribbelweg rijdt. De garage heeft al beide aandrijfassen vervangen. Het rare is dat die trilling het meest voelbaar is tussen de 60 en 90 km/uur. En ook als ik even gas geef en direct weer het gas weer loslaat

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 

U voelt een trilling in uw Lancia Delta van 2008. Een trilling kan verschillende oorzaken hebben zoals onbalans in de band-velgcombinatie of een hoogteslag/platte kant in de band. Dat laatste is goed te zien als de band op een balanceerapparaat draait.

In dit geval is er echter een verband met de aandrijving. De garage dacht terecht aan de aandrijfassen en heeft deze vervangen. De trilling is daarmee niet opgelost. Een versleten motorsteun kan ook een trilling veroorzaken, maar ik denk ook aan de motor zelf, zoals bijvoorbeeld de trillingsdemper van de krukaspoelie of een defect tweemassavliegwiel. Het is een zoekplaatje dat ik op afstand helaas niet kan invullen. De garage zal dus verder op onderzoek uit moeten.