Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fiesta slaat slecht aan

Vraag gesteld door op 17 januari 2022

Mijn auto heeft moeite met starten ( bij koude motor ) hij pakt hem wel na 1x , hoef niet een aantal keer te proberen zeg maar, alleen heeft ie er moeite mee, moeilijk te omschrijven maar het gaat zwaar.... Bij warme motor geen probleem, pakt ie direct.

Merk: Ford
Type: Fiesta
Bouwjaar: 2009
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert


U vraagt zich af hoe het kan dat de Fiesta soms lastig aanslaat bij een koude motor.

De storing die u omschrijft is geen bekend fenomeen bij de Fiesta en op afstand is lastig te zeggen wat de oorzaak is. Natuurlijk kan ik u wel een aantal suggesties doen. Hopelijk komt u er zo wel uit.

Zelf doen

De storing zou veroorzaakt kunnen worden door een laag olieniveau. Uw auto heeft hydraulische klepstoters en wanneer deze niet goed gevuld zijn of op de juiste druk, kan het zijn dat de auto lastig aanslaat. U kunt zelf het niveau controleren en eventueel corrigeren. Wat aanwijzingen hoe u dit kunt doen vindt u op onze site: Oliepeil controleren.

Een andere mogelijke oorzaak zou ook een twijfelachtige accu kunnen zijn. Wanneer de capaciteit terugloopt merkt u dat als eerste bij een koude motor. 

Garage

Wanneer het controleren en eventueel corrigeren van de niveaus niet zorgt voor een oplossing kunt u het beste de garage raadplegen. Hier kan de computer worden gecontroleerd op geregistreerde storingen. Hopelijk kan zo snel mogelijk een diagnose gesteld worden. Overigens is een goede staat van onderhoud een eerste vereiste, dus bougies, bougiekabels, luchtfilter, inlaattraject en sensoren horen allemaal in een goede staat te verkeren.