Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zorgen om schade na waterlekkage

Vraag gesteld door op 22 december 2021

Ik heb een lekkage in de auto. Onderruimte in de achterbak bij de reserveband lag vol met water en schimmelvorming op het tussenschot. Verder natte achterbank en vloer. Door de vocht waren de binnenkant van de ramen ook bevroren. Wat zorgde voor veel water op het dashboard. Wat kan de schade zijn? Ook m.b.t. electra aan de voorzijde? En is het na dichten van lekkage en drogen ( door een garage) verholpen of is er blijvende schade?

Merk: Suzuki
Type: Swift
Bouwjaar: 2013
Brandstof: Benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of u bang moet zijn voor vervolgschade nadat er waterlekkage is geweest in de auto.

Uw vraag is op afstand lastig te beantwoorden. Water in de auto kan in de toekomst voor nare storingen zorgen. De kans bestaat immers dat ook stekkers of elektronica zijn aangeslagen, en hierdoor overgangsweerstanden of aantasting van de materialen gaat ontstaan.

Wanneer een garage de lekkage verholpen heeft zal de monteur ook vast en zeker gecontroleerd hebben of andere componenten ook nat of vochtig zijn geworden. U kunt het beste deze garage raadplegen aangezien ze de auto onder handen hebben genomen. 

Wanneer de garage alles heeft geïnspecteerd en geconstateerd heeft dat er geen reden voor zorg kunt u hierop vertrouwen. Indien de garage hier (nog) niet naar heeft gekeken is het echt wel aan te raden om dit te laten uitzoeken om te voorkomen dat de auto minder betrouwbaar wordt.