Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke accu voor mijn Mercedes?

Vraag gesteld door op 7 december 2021

Ik heb een A-klasse 220 CDI. De start- stop is uitgeschakeld aangezien ik dit vervelend vind. Nu ben ik toe aan een nieuwe accu. De voorgeschreven accu waarden zouden 80ah met 800 zijn. Is dit nu nog steeds nodig? Welke variant zou ik nu kunnen gebruiken?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het ook mogelijk is om een andere accu te monteren bij uw auto nu het start-stop systeem is uitgeschakeld. 

Het smart charge system van uw auto is gebouwd op het gebruik van een AGM accu. Dit systeem zal dus afgesteld zijn op het laden van een AGM accu met de hierbij horen laad-strategie. Het is dus het aller belangrijkste dat er wederom een AGM accu geplaatst wordt. 

Eventueel zou u een vervangende accu met een iets lagere capaciteit over 20 uur kunnen toepassen. Dus het getal 80ah zou iets lager mogen zijn wanneer het start-stop systeem permanent is uitgeschakeld. Echter de 800A mag nooit lager zijn, dit is immers de stroom die de accu moet kunnen leveren om de startmotor rond te draaien bij kou en hier is niets aan veranderd.

Eigenlijk hebben alle AGM accu’s die op de markt verkrijgbaar zijn, en een koudstartstroom van 800A hebben, een capaciteit van 80ah. Er zijn dus geen eenvoudigere alternatieven mogelijk voor uw auto. 

Meer informatie: 5 tips om accuproblemen te voorkomen