Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motormanagement lampje brandt

Vraag gesteld door T. Jansen op 29 november 2021

In onze Citroën C4 brand het motormanagement lampje. Echter alleen met koud en vochtig weer. Laatste keer was een maand of 2 geleden, nu weer 2 dagen achter elkaar met temperatuur onder de 4 graden .Is dit een ernstig probleem?
Of een losse draad of contact ,want rest vd tijd rijdt de Citroën perfect op af en toe probeempjes met op hol geslagen board computer

Merk: Citroën
Type: C4
Bouwjaar: 2008
Brandstof: Benzine/LPG

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Bij uw auto brandt het waarschuwingslampje van het uitlaatgascontrolesysteem en u vraagt zich af wat de oorzaak hiervan kan zijn.

Een motorlampje dat is gaan branden betekent dat het motormanagement een afwijking gezien heeft waardoor de samenstelling van de uitlaatgassen in het geding is. Dit kan vele oorzaken hebben. Indien de auto zich verder gedraagt zoals u gewend bent is het zaak om de garage te vragen om de auto uit te lezen. Dan kan gezien worden welke foutcode er opgeslagen is in het geheugen en zal de garage ook een (vermoedelijke) oorzaak aanwijzen.

Zoals gezegd is het onmogelijk om op afstand een oorzaak aan te wijzen, deze blijkt pas na een diagnose bij de garage. Nu de auto verder goed presteert hoeft u niet bang te zijn dat er dankzij de fout schade ontstaat, wel is het mogelijk dat de auto meer brandstof verbruikt en dat de uitlaatgassen niet voldoen aan de waarde waarvoor de auto zijn typegoedkeuring heeft gekregen.