Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf Toyota RAV4

Vraag gesteld door F. Schonck op 13 november 2021

Ik ben op zoek naar een Toyota rav4 awd 2017/2018. Veel gevonden auto's zijn ingevoerd. Waar moet ik op letten bij aanschaf van een dergelijke auto?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Echte mankementen waarvoor we u moeten waarschuwen kennen we bij de RAV4 eigenlijk helemaal niet. De RAV4 is een absoluut kwaliteitsproduct, duurzaam en zeer betrouwbaar zoals we dat van Toyota ook verwachten. Veel populaire modellen zoals de RAV4  worden inderdaad in flinke aantallen ingekocht vanuit het buitenland. De vraag is immers groot terwijl het aanbod daar niet aan kan voldoen. Het is dus voor de autohandel lucratief om over de grens te gaan shoppen. Over merk en type kunnen we u méér dan geruststellen maar wat betreft import hebben we nog wel wat waarschuwende op- en aanmerkingen.

Aan een geimporteerde auto kleeft altijd een bepaalde onzekerheid. Een dealerauto zou u als eerlijk mogen beschouwen maar wel met als voorwaarde dat de verkoper het verleden kan overleggen. Wanneer er sprake is van een ingevuld onderhoudsboekje of onderhoudshistorie vanuit het land van herkomst, met een kilometerregistratie gerelateerd aan de op dat moment uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden, moet dat vertrouwd genoeg zijn om tot de koop over te gaan. Wanneer de dealer op geen enkele manier aantoonbaar zekerheid kan geven, is dat misschien niet zo'n goede basis om dan toch met deze auto in zee te gaan. Uiteindelijk gaat u deze auto ooit weer inruilen en zou die koper graag óók dat stukje zekerheid willen zien.