Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Golf 6 aanschaffen?

Vraag gesteld door op 11 november 2021

Ik wil misschien een volkswagen golf tsi 1.2 uit 2010 gaan aanschaffen met een km stand van 118000, waar moet ik op letten? En zijn er veel problemen bekend bij dit type voertuig? Hij komt bij een dealer vandaan en er zit 6 maanden bovag garantie op

Merk: Volkswagen
Type: Golf
Bouwjaar: 2010
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 105

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of de Golf 1.2 TSI uit 2010 een goede keuze is.

Van de Golf 6 zijn er enorm veel geleverd zodoende is er ook heel veel keus. Wat wel een punt van aandacht is bij deze motoren is de distributieketting. Wanneer u de auto bij een dealer aanschaft kunnen ze u vast vertellen of het type motor wat in deze Golf gemonteerd ook verdacht is en of deze intussen wellicht gemodificeerd is. Dit is wel echt noodzakelijk om te weten.

Ik verwijs u naar de occasiontest van de Golf vanaf 2008. In het verslag vindt u ook de bevindingen van de Wegenwacht met de veelvoorkomende gebreken.

Ik zou u aanraden om een flinke proefrit te gaan maken. Vooral om te ervaren of de auto bij u past. Meer informatie over het maken van een proefrit vind u op onze site: Proefrit maken.

Met andere woorden; het is echt geen auto die als probleemloos in de boeken staat maar wanneer van de auto de complete historie bekend is en de garage biedt deze auto aan inclusief 6 maanden garantie aan kunt u er een goede auto aan hebben.