Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bijgeluiden Peugeot 2008

Vraag gesteld door op 10 november 2021

Heb een Peugeot 2008. Bij het uitsturen naar links maakt het rechtervoorwiel, als de auto nog ”koud” is, het geluid net of de band lek is. Volgens de dealer is dit een bekend euvel van de 2008. Herkent u dit ook? Verder heb ik geen klachten, niet op de snelweg of B wegen. Als de auto warm is hoor je deze geluiden ook niet

Merk: Peugeot
Type: 2008 signature
Bouwjaar: 11-2019
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 110
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of de bijgeluiden die u hoort een bekend euvel zijn van de Peugeot 2008.

Wanneer met een auto het stuur naar de uiterste uitslag gedraaid wordt en te gelijk worden hier aandrijfkrachten op uitgeoefend (wat het geval is bij auto’s met voorwielaandrijving) zullen de banden gaan wringen op het wegdek. Met name bij koude banden kan dit wringen bijgeluiden veroorzaken, dit is heel erg afhankelijk van merk en type band.

Wat u beschrijft is dus niet typisch voor de Peugeot 2008 maar voor elke auto met voorwielaandrijving. En hoe stiller moderne auto’s worden, hoe duidelijker dit soort bijgeluiden naar voren komen. Overigens is de bandenspanning ook belangrijk, hoewel ik denk dat deze in orde is aangezien u het geluid omschrijft alsof er een lekke band aanwezig is.

De kans is groot dat wanneer de buitentemperatuur verandert of wanneer u andere banden monteert het geluid verdwijnt. Het is dus niet iets om u zorgen over te maken of wat actie vereist.