Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alarm gaat soms af

Vraag gesteld door P. Stehouwer op 6 november 2021

Twee keer per jaar gaat mijn alarm klasse 3 af.

Ik kan het uitzetten maar na een minuut gaat het weer af en dit kan een uur duren. Ik rijd in een lexus is 250 en het is de dag na nieuwkoop ingebouwd in 2007. Ik kan natuurlijk naar de dealer gaan maar het is wat ik aangeef het gebeurt heel zelden maar het is wel vervelend, je weet nooit wanneer het gaat gebeuren.

Ik hoop dat U mij verder kan helpen en anders laat ik het eruitbouwen het is ook niet meer gekeurd dus de verzekering doet er ook niet moeilijk over neem ik aan.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af wat u kunt doen wanneer het autoalarm soms af gaat.

Ik ben het met u eens dat u het alarmsysteem waarschijnlijk niet langer verplicht is wanneer de verzekeraar u niet heeft gevraagd om het systeem te laten herkeuren. Dit moet elke 3 jaar gebeuren. De voorwaarden die uw verzekeraar stelt kunt u natuurlijk het beste daar stellen.

Over het algemeen heeft een ingebouwd autoalarm een minder lange levensduur dan de auto zelf.

Ik vermoed dat de interieurbeveiliging zorgt voor het afgaan van het alarmsysteem. Wanneer u ervoor kiest om deze tijdelijk uit te schakelen kunt u uitvinden of het alarm dan niet meer onterecht af gaat. Waarschijnlijk is dit een handeling die u elke keer moet doen bij het inschakelen van het alarm, normaal wordt deze functie gebruikt indien men tijdelijk een huisdier in de auto heeft en de auto toch wilt afsluiten. Hoe u deze interieurbeveiliging uitschakelt vindt u in de handleiding van het alarm. 

Indien het alarm dan niet meer onterecht af gaat heeft u een oplossing voor het probleem en kunt u deze beveiliging permanent laten vervallen.