Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

1 cilinder geen benzine

Vraag gesteld door D. Top op 1 november 2021

Mijn auto deed afgelopen weekend raar op de snelweg ik verloor mijn vermogen. Nu hebben ze bobine en bougies vervangen. Nog steeds schud mijn motor. Heeft dit met de injector te maken want hij geeft aan dat 1 cilinder geen benzine krijgt?

Merk: Volkswagen Polo
Type: 1.4
Bouwjaar: 2003
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af wat de oorzaak kan zijn dat cilinder één geen verbranding heeft.

Wanneer de auto registreert dat een cilinder geen goede verbranding heeft zal de motorcomputer van deze cilinder de brandstofinjectie uitschakelen. Dit om te voorkomen dat er brandstof via de uitlaat de motor verlaat en zo een grote impact heeft op de uitlaatgassamenstelling.

Wat de oorzaak is van de slechte verbranding, is op afstand niet te bepalen. Dit kan heel veel oorzaken hebben variërend van een slechte compressie tot een defecte injector. Alleen door metingen op de auto te verrichten kan de oorzaak achterhaald worden. Hiervoor is echt kennis van een monteur noodzakelijk.

Het is niet verstandig om met een auto te rijden waarbij een cilinder niet meer werkt. Het kan tenslotte een grotere schade veroorzaken en de auto mist vermogen. Indien de auto bij de garage staat kunnen ze hier verder zoeken naar de oorzaak, wanneer de auto onderweg dit euvel heeft gekregen is het verstandig contact op te nemen met de Wegenwacht.