Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Herstel verstuiverstekker

Vraag gesteld door op 26 september 2021

Ik heb een Renault Grand Scenic 1.6 diesel van mei 2018. Vorig jaar bij de dealer al aangegeven dat de auto soms heel even inhoudt. Bij controle niets kunnen vinden door de garage. De klachten bleven bestaan. Nu bij een beurt erop aangedrongen dat de klacht opgelost moest worden. Onderzoek heeft opgeleverd dat er een stekker van een verstuiver vervangen moest worden omdat deze geen goed contact maakt. Betreft geen vervuiling maar een stekker die intern slecht contact maakt. Kosten van het onderzoek en vervangen van de stekker 255 euro.
Deze kosten zouden toch gedragen moeten worden door Renault, omdat dit naar mijn mening een fabricagefout is? Er is een ondeugdelijk onderdeel gemonteerd bij de fabricage.
Je mag toch verwachten dat een stekker niet na twee jaar al defect is. Is ook geen bewegend onderdeel dat aan slijtage onderhevig is.
Graag uw advies.

Merk: Renault Grand Scenic 1.6 diesel
Type: Grand Scenic
Bouwjaar: 2018
Brandstof: Diedel
Motorvermogen: 130

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of de dealer de verstuiverstekker kosteloos dient te repareren.
De klacht was ook al tijdens de garantieperiode aanwezig en u heeft er toen melding van gemaakt. Ondanks dat de oorzaak toen nog niet gevonden is was het gebrek toen blijkbaar wel aanwezig. Tevens is een stekker op de verstuiver geen slijtagedeel dus een gebrek van klemspanning in de stekker zelf zal al aanwezig zijn geweest.

In die zin ben ik van mening dat een dergelijk gebrek toch kosteloos gerepareerd zou moeten worden.