Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Golf gaat spontaan open

Vraag gesteld door F. Vaanholt op 30 september 2021

Ik heb een VW Golf 6 uit 2012. De afgelopen week zijn een keer of 4 de alarmlichten spontaan gaan knipperen. De deur ontgrendelen (en opnieuw afsluiten) met de afstandsbediening lost dit op maar na 1 of 2 dagen hetzelfde weer. Ik heb de schakelaar geprobeerd maar merk daar niets bijzonders aan. Ook het in- en uitschakelschakelaartje aan de binnenzijde net achter het voorportier (alarm aan/uit) geprobeerd maar heeft geen effect. Batterij van de afstandsbediening vervangen hielp ook niet. Mijn garage (geen VW) weet het ook niet. Hebben jullie ervaring met dit probleem en evt. een oplossing?

Merk: VW
Type: Golf 6 bluemotion comfort
Bouwjaar: 2012
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 110

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat de oorzaak is van het spontaan ontgrendelen van de portieren.

Soortgelijke problemen worden vaak toegeschreven aan de comfortmodule. Dit onderdeel stuurt diverse componenten aan zoals ook de centrale vergrendeling maar ook de elektrische raambediening. Nader onderzoek is wel noodzakelijk om tot een definitieve diagnose te komen maar bij de Golf en de Passat is de comfortmodule wel een bekende bron van dergelijke storingen.

Natuurlijk kan een dergelijk probleem ook veroorzaakt worden door een defect aan een portierslot of bijvoorbeeld vocht in de draadboom van de centrale vergrendeling. Daarom kan alleen door meten op de componenten met zekerheid gezegd woorden wat de oorzaak is.