Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

C3 of Polo?

Vraag gesteld door P. Linthof op 17 oktober 2021

Ik moet voor mijn werk meer kilometers rijden en zal daardoor een diesel gaan kopen. Mijn garage adviseert mij een Citroen C3 diesel 1.6 HDI (100pk) uit 2017/2018. Ze zeggen dat dit een hele betrouwbare auto is. Op internet staan ook vrij positieve reacties over deze auto. Hoe denken jullie daarover? Ik ben ook nog een VW Polo uit 2017 aan het overwegen maar vind de C3 ook wel mooi. Alvast bedankt.

Merk: Citroen
Type: C3
Bouwjaar: 2017/2018
Brandstof: Diesel
Motorvermogen: 1.6 HDI en 100pk
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een gebruikte compacte diesel kopen en twijfelt tussen een C3 en een Polo.

De Citroën doet wat betrouwbaarheid zeker niet onder voor de Polo. Een occasiontest van zowel de Polo als de C3 kunt u op onze site vinden: occasiontest Polo en occasiontest C3.

De twee auto’s hebben een heel ander weggedrag en dat is echt een kwestie van smaak. Zo ook het interieur, daar waar de Citroën een meer speelse auto is heeft de Polo een veel meer zakelijk overkomen. Ik zou u aanraden om met beide auto’s goed te gaan proefrijden zodat u kunt ervaren welke van de twee het best bij u past.

Door gebruik te maken van onze tool Autokosten tool kunt u kijken wat de lasten van de twee auto’s worden en kunt u ze onderling vergelijken. De Polo is ijzersterk wat betreft restwaarde hoewel dat bij auto’s met een dieselmotor op het moment heel slecht te voorspellen is. We hebben er ook een heel duidelijk artikel over op onze site: Is een tweedehands diesel nog interessant als je veel rijdt.