Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Start niet meer na wisselen van zekeringen

Vraag gesteld door op 8 september 2021

Ik heb vorige week de zekeringen van mijn Opel Meriva uit de zekering houders getrokken om te controleren of er en zekering kapot was.  Nu start mijn auto niet meer. Volgens mijn monteur komt dit omdat ik  div. zekering er uit heb getrokken.
Nu zou de sleutel en de auto weer opnieuw geprogrammeerd moeten worden
Ik kan me niet voorstellen dat zo'n belangrijke belangrijke zekering zit waar iedereen bij kan.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw auto start niet meer nadat u diverse zekeringen heeft gecontroleerd.

Wanneer u zekeringen demonteert en weer op de juiste plek terug steekt moet de auto het altijd gewoon weer doen.

Zekering afwezig?

Het is veel waarschijnlijker dat er een zekering op een verkeerde plaats terug is gezet en dat er hierdoor een belangrijk component voeding mist. Ik zou u daarom adviseren om met de handleiding in de hand alle zekeringen nogmaals te controleren. Indien u nu een lege plek vindt die volgens het boekje wel gevuld moet zijn kunt deze lege plek voorzien van een zekering van de gewenste stroomsterkte.

Wegenwacht

Natuurlijk is het ook mogelijk dat er een zekering defect is en dat dit niet waarneembaar is wanneer de zekering uitgenomen is maar alleen door de zekeringen stuk voor stuk door te meten.

Indien u er niet uitkomt adviseer ik u de Wegenwacht te laten komen en vertelt u er bij dat het probleem ontstaan is na het controleren van de zekeringen. Dan weet hij waar hij moet starten met zoeken.