Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieriem Peugeot

Vraag gesteld door A. Yigittop op 13 september 2021

Ik wil een 2e hands Peugeot 3008 1.2 benzine automaat bouwjaar vanaf 2017 kopen. Ik hoor verhalen over de afbrokkelende distributieriem etc. Is dit probleem verholpen of moet ik toch maar kijken naar een andere merk auto?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af of u een Peugeot 3008 1.2 kunt kopen of dat er problemen te verwachten zijn met de distributie.

De fabrikant heeft alle auto’s waarbij het risico bestond op problemen met de riem teruggeroepen naar de dealer waar de riem geïnspecteerd hoort te zijn. Dealers kunnen u vertellen of de desbetreffende kwaliteitsverbeteringsactie is uitgevoerd en of de auto waarin u geïnteresseerd bent tot de verdachte types behoort.

Deze motoren hebben een distributieriem die door de motorolie gesmeerd wordt, dit is heel ongebruikelijk omdat rubber vaak niet goed tegen olie kan. Het is daarom wel erg belangrijk om altijd de voorgeschreven motorolie te gebruiken, bij onderhoud maar ook bij tussentijds bijvullen.

Wat betreft de vervangingsinterval van de riem heeft mijn collega nog het een en ander op ons platform gezet. U kunt het eenvoudig terugvinden: Vervroeging vervangen distributieriem Peugeot 308 SW 1,2 thp