Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf 206 CC

Vraag gesteld door op 21 september 2021

Wij overwegen een Peugeot 206, cc 1.6- 16v  cabrio bj 2003 km 247000 te kopen.
Distributieriem, multiriem, handremkabel en radiateur zijn vervangen.
De bedoeling is dat deze auto op transport gaat naar spanje om hem daar te gebruiken tijdens overwinteren.
Wat is uw mening over deze auto en waar moet ik specifiek op letten.
Onderhoudsboekje is ingevuld en garage onderhouden. 2 eigenaren.

Merk: Peugeot
Type: 206 cabrio cc 1.6-16v
Bouwjaar: 2003
Brandstof: Benzine
Motorvermogen: 209 pk

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een 206 CC aanschaffen en vraagt waar u op moet letten.

De Peugeot 206 is, wanneer hij goed onderhouden en in originele staat is, een prima auto. Hij is behoorlijk betrouwbaar en onderhoud en reparaties zijn niet heel kostbaar. Op onze site staat een occasiontest PEUGEOT 206 CC 1.6 80KW.

Wanneer u de auto gaat bekijken zou ik u adviseren om de motor te inspecteren op olielekkage, regelmatig gaat de cilinderkop lekken en dit is vaak goed zichtbaar. Natuurlijk is bij een auto van een dergelijke leeftijd heel veel mogelijk dus ik zou u zeker een flinke proefrit adviseren zodat u ervaart of het rijgedrag bij u past.

Bij veel cabrio’s, en ook deze, is merkbaar dat de carrosserie minder stijf is, dit is een eigenschap maar wel eentje waar u bewust voor kiest. Wat wel een aandachtspunt is: bij storingen aan het dak is een noodbediening mogelijk maar deze vraagt wel wat oefening en het juiste gereedschap. Dit gereedschap is toen de auto nieuw was bij de auto geleverd. Het is zeker aan te bevelen om een keertje te testen of alles aanwezig is, in de handleiding is de werkwijze omschreven. Van deze handeling zijn ook filmpjes te vinden zoals: peugeot 206 cc HELP.