Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kuga hybride in wasstraat?

Vraag gesteld door op 12 juli 2021

Moet ik speciale voorzieningen treffen als ik met mijn nieuwe Kuga hybride bouwjaar 2020 door de wasstraat ga?
Moet ik behalve in de N stand ook de P indrukken (niet van parkeren)?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe u met uw Ford Kuga door de wasstraat moet. Het betreft een hybride met automatische transmissie.

Ik weet niet om welk type wasstraat het gaat maar ik vermoed dat u doelt op een wasstraat waar de auto doorheen 'gesleept' wordt. Dan rijdt u de auto vaak op aanwijzing van het dienstdoende personeel aldaar op de juiste startpositie. U zet de keuzehendel van de automaat vervolgens in de N stand (met voet op de rem) en u laat verder alles aan staan. Dus eenmaal in N de voet ván het rempedaal halen en niet de STOP knop indrukken. Het is ook slim om de regensensor van de automatische ruitenwisser uit te zetten indien ingeschakeld. Méér is het feitelijk niet.

Maar het is wel verstandig eerst 'n paar keer te oefenen hoe u de N stand kunt inschakelen en hoe u de regensensor stand uitzet alvorens u de wasstraat betreedt. Aan het einde van de wasbeurt trapt u weer op de rem, zet de hendel in D en verlaat u zo zonder problemen weer met een frisse en schone auto de wasstraat.

Een wasstraat waar de auto gewoon stilstaat mag de transmissiehendel gerust in P en ook gewoon helemaal uit. Dan blijven de ruitenwissers ook gewoon in ruste.