Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Kuga lekkage

Vraag gesteld door op 20 juli 2021

Ford kuga 7 zhd 38
Bij het ophalen vd caravan stekkerdoos geopend, water liep eruit.
Naar de garage gegaan. Blijkr dat rechts bij de deur een rooster zit om te voorkomen dat bij het dichtslaan vd deuren geen druk op je oren komt. Rooster zat verstopt, bak vh res.wiel stond al half onderwater en zo is het water in de stekkerdoos terecht gekomen.
Nw rooster monteren en nw stekkerdoos. Totale kosten een kleine 500 euro
Bekend verschijnsel en staan de kosten in verhouding.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Ford Kuga is 7 jaar oud en onlangs bleek de trekhaak stekkerdoos vol water te staan vanwege een forse waterlekkage in de kofferbak.

Vanuit de praktijk vernemen we niet echt overeenkomstige verhalen maar helemaal uniek is het niet volgens deze video https://www.youtube.com/watch?v=QnRrpp1s8HA van een lotgenoot. Helaas zónder de uiteindelijk uitslag van de oorzaak maar het is niet ondenkbaar dat hetzelfde rooster ook hier de boosdoener is. Wat kosten betreft lijkt me de genoemde 500 euro niet buitensporig. Mogelijk zijn daar ook de diagnose kosten bij inbegrepen, en met het nodige aan de- en montage en wellicht drogen kan ik me voorstellen dat een halve dag arbeid al snel het geval is. En met een nieuwe stekkerdoos, rooster en misschien zelfs draadboom van de trekhaakverlichting bij ernstige oxidatie loopt het al gauw zodanig in de papieren. Ik heb geen concrete reden dit bedrag als buitensporig te beschouwen.

Uw auto is inmiddels 7 jaar oud en heeft niet de leeftijd waar je enerzijds nog kunt rekenen op iets van garantie of coulance. Maar ik zie dat u de auto nieuw heeft gekocht. Mogelijk ook bij de betreffende dealer. Daarom denk ik dat u zeker een dappere poging moet doen om toch een coulant gebaar van de dealer af te dwingen. Dit verschijnsel is niet gerelateerd aan gebruikersslijtage of iets wat u binnen een redelijke termijn zou mogen verwachten. Het is toch echt iets dat onvoorzien is en misschien wel tenminste 10 jaar een goede afdichting had moeten kunnen garanderen. Spreek daar gerust uw dealer over aan. Een coulance regeling is min of meer iets dat je als compensatie wordt aangeboden en en als eerste eigenaar én gekocht bij hopelijk ook deze dealer zou een compensatie uw dealer sieren.