Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

2CV: milieu zone Frankrijk met katalysator of lpg?

Vraag gesteld door M.G.M. Hendriks op 2 augustus 2021

Ik heb begrepen dat een 2cv met buitenlands kenteken niet meer mag rijden in de grote steden.
Maar wat als er nu een katalysator of lpg installatie op zit. Mag het dan wel ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

U vraagt of u voor een bezoek aan Frankrijk ook voor uw klassieke 2CV een milieusticker kunt verkrijgen. Eventueel aangevuld met een katalystor of op LPG.

Een geregelde katalysator installeren is vrijwel niet te doen, LPG is echter wel een mogelijkheid. Indien uw auto een goedgekeurde LPG-installatie heeft kunt u de juiste sticker bemachtigen.
Bij het aanvragen van de sticker voert u bij 'Add a vehicle' / 'Voertuig toevoegen' / 'Ajouter un véhicule' de voertuiggegevens in met bij Type of fuel / Brandstofsoort / Carburant uiteraard LPG.

Een probleem is echter dat bij de aanvraag het bouwjaar min of meer roet in het eten gooit. De auto is van vóór 1997 en hierdoor wordt de toegang ontzegd, terwijl de paarse sticker voor LPG juist ongeacht het bouwjaar is. Het advies is in dit specifieke geval uiteraard te kiezen voor de brandstofsoort LPG maar te kiezen voor een bouwjaar van ná 1997. Dat is ook in een eerder voorkomend geval het advies geweest van de betreffende Franse instantie. Het is dus min of meer een fout in de aanvraag procedure die op deze wijze omzeild kan worden.

Zie ook ons  stappenplan milieusticker waar we ook deze oplossing aandragen om toch de paarse sticker te verkrijgen.