Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Knippersnelheid richtingaanwijzers

Vraag gesteld door J. Koole op 5 juli 2021

Als ik mijn fietsenrek aansluit (7 polige schakelaar) met Led verlichting gaan mijn richtingaanwijzers sneller knipperen van de auto en fietsendrager, MovaNext Vision.
Volgens de fabrikant herkent de omvormer mijn auto niet. Maar kan dit kwaad op langere termijn of voldoet dit aan de richtlijnen ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

De richtingaanwijzers gaan sneller wanneer u de fietsendrager aankoppelt.

Het probleem wat u beschrijft komt vaker voor. Het is niet zozeer een probleem van de auto of van de drager. Het is een probleem van de combinatie tussen die twee. Uw trekhaakmodule van de auto kan niet goed communiceren met de Led verlichting van fietsendrager.
Het probleem kan waarschijnlijk vrij eenvoudig opgelost worden door een specialist op dit gebied. Die kunnen dan bepaalde weerstanden of een module plaatsen waardoor het probleem opgelost wordt.

Een specialist op dit gebied is bijvoorbeeld ecs-electronics.
De kans is groot dat zij de oplossing hebben om dit probleem de wereld uit te helpen. Mijn advies is om het probleem bij hen of bij een andere specialist voor te leggen, en daar te bespreken hoe dit bij uw combinatie het beste opgelost kan worden.

De huidige situatie is niet schadelijk voor de auto of de drager maar of de knipperfrequentie nog binnen de wettelijke normen ligt is zeer de vraag.