Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietssuggestiestrook

Vraag gesteld door R. Kwekkeboom op 27 juni 2021

Veel wegen zijn met Fiets-suggestie-stroken 'visueel' versmald. Helaas blijken veel automobilisten deze stroken als 'Fietspad' te beschouwen en denken dat ze er met een auto niet op mogen rijden.
In de praktijk blijkt echter ook vaak dat men door rijden op de middenstrook denkt dan men ook al voldoende afstand heeft om fietsers voorbij te gaan. Vooral indien een motor tegemoet komt neemt men maar aan dat die wel aan de kant gaat.
Is dit een onderwerp om eens in de Kampioen te plaatsen om hiervoor wat meer aandacht te vragen.
Als motorrijder heb ik de laatste week al 3 keer moeten uitwijken, soms zelfs op het laatste moment!
Mocht dit gepubliceerd worden werk ik graag mee.

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U vraagt of wij in de Kampioen aandacht willen besteden aan de fiets-suggestiestroken omdat veel automobilisten deze stroken als "fietspad" beschouwen en denken dat ze er met een auto niet op mogen rijden.

Wij kunnen ons voorstellen dat het erg vervelend is als u op de motor regelmatig op het laatste moment moet wijken omdat autoverkeer u te weinig passeerruimte geeft. Het onderscheid in de verschillende stroken voor fietsers op de weg zal lang niet iedereen duidelijk zijn.
De Kampioen redactie heeft aangegeven dat dit onderwerp een goed aanvulling is op de verkeersquizzen die zij regelmatig in de Kampioen en online publiceren. Kortom, ze gaan ermee aan de slag. Dank voor uw suggestie.