Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarop letten bij aankoop auto met rijhulpsystemen?

Vraag gesteld door op 15 juni 2021

Graag wil ik aankoopadvies/waarop te letten voor de BMW , bj 13/10/2017, welke te koop staat bij autobedrijf Dekrie in Oisterwijk. Op verschillende forum lees ik over problemen met allerlei technische rijhulp-assistentie systemen die niet goed functioneren en andere problemen met de G31 modellen. De auto is volgens gegevens van de 1e eigenaar en heeft ongeveer 83000 km en volledige dealer onderhouden en na informatie bij he bedrijf schade en aanrijdingsvrij zijn.
Deze auto wordt oa via u site aangeboden.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U bent zich aan het oriënteren op een BMW 5-serie vanaf 2017 en vraagt zich af of het een goed keus is.

Inderdaad komen wij ook vaker moeilijkheden met rijhulpsystemen tegen, dit is niet iets wat alleen voor de BMW 5-serie geldt maar veel vaker voorkomt bij auto’s die veel van dit soort systemen aan boord hebben. Hoe meer systemen er aanwezig zijn, hoe groter de kans op een foutje in een. Vaak zijn ze te verhelpen door een software update maar soms is er toch een andere oorzaak aanwezig.

De 6 cilinderlijnmotor is een zeer moderne en hierdoor wel gevoelig voor het gebruik van de juiste motorolie en onderhoud. Bij de auto die u op het oog heeft is de onderhoudshistorie bekend wat echt wel een pre is.

Van het model 5-serie hebben we een uitgebreide rijimpressie inclusief occasiontest met de bevindingen van de Wegenwacht. Deze vindt u op onze site: BMW 5-SERIE 520I 135KW.

Proefrit
Mijn advies is om een flinke proefrit te maken, voornamelijk om te ervaren of de auto bij u past en of de hulpsystemen werken zoals u het prettig vindt. Hier hebben we hebben nog wat Tips bij het maken van een proefrit.

Rijhulpsystemen
Meer informatie over rijhulpsystemen vindt u op anwb.nl. Ook maakten ANWB Experts een video over de rijhulpsystemen in de auto en hoe die werken.

 

Wil je andere video's van ANWB Experts zien, over bijvoorbeeld de e-step, kinderzitjes of vakantiehuisjes, kijk dan op anwb.nl.