Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Valt stil tijdens het rijden

Vraag gesteld door op 10 juni 2021

Ik heb een Nissan Micra uit 2006. Tijdens het rijden op een 80 weg viel in een keer de motor uit, lampje van accu en motor begon te branden. Na flink het gaspedaal ingedrukt te hebben reed de auto weer verder. Kan dit aan een vervuilde brandstoftoevoer liggen of de accu?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U omschrijft een vervelend incident bij uw Nissan Micra en u vraagt wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Mijn vermoeden gaat richting vuil aan de binnenkant van het gasklephuis dat geen onbekend verschijnsel is bij deze generatie Micra. Een belangrijk symptoom is géén reactie op het gaspedaal zoals u ook heeft ervaren. Uw garage kan het gasklephuis demonteren en schoonmaken, eventueel ook met een nieuwe pakking. Verder kan er ook een verband zijn met een slechte massa bij de regeleenheid die mogelijk alleen maar goed vastgezet hoeft te worden.

De accu sluit ik dus wel als oorzaak uit en begrijp ik uw gedachte richting vervuilde brandstof toevoer volledig. Maar duidelijk meer in het gasklephuis waar deze Micra min of meer ook wel bekend om staat met soortgelijke problemen als gevolg. Dat is wel bij voorkeur een dealer ingreep die mogelijk ook wel enige herkenning ziet in mijn diagnose op afstand. En misschien dat de eerder genoemde massa punten voor controle meteen meegenomen kunnen worden.