Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Import BMW, klopt de kilometerstand?

Vraag gesteld door M. de Vries op 13 juni 2021

Ik zit er over te denken om een bmw uit 2018 aan te schaffen die volgens de gegevens geimporteerd is uit Duitsland. De auto heeft een km stand van 45000 wat logisch lijkt. Hoe kan ik er nu achter komen dat de kms kloppen?

De auto staat te koop bij een Bovag garage en ze bieden ook drie maand garantie. Hoe groot is de kans dat ik een bmw koop waarvan de kms zijn teruggedraaid?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De juistheid van de kilometerstand blijft een onzekerheid die voorlopig inherent is aan het begrip importauto. Mogelijk is er een onderhoudsgeschiedenis ingevuld in het boekje en zijn er hopelijk ook garagerekeningen die de kilometerstand bevestigen. Een professional zoals een Bovag-garage zou mogelijk ook informatie uit de auto of vanuit het Duitse dealernetwerk kunnen raadplegen. De kilometerstand zou kunnen kloppen maar in de geregistreerde tellerstanden die de RDW bijhoudt (voorheen Nationale Auto Pas) zal de auto gekenmerkt blijven als 'geen oordeel'. Het predicaat 'logisch' gaat de auto door zijn buitenlandse verleden niet meer krijgen. Het kan een eerlijke auto zijn waar niks mee aan de hand is, maar de zekerheid kan ik u helaas niet geven.