Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geraamde kosten huidige auto

Vraag gesteld door op 21 juni 2021

Ik heb een VW-Up! van 8 jaar oud. De eerste (extra) kosten zijn 2 nieuwe banden. Mijn vraag is wat ik de komende drie jaar gemiddeld  mag  verwachten aan kosten, buiten de vaste lasten om. De km. stand is 37000 km.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw VW Up! heeft inmiddels 8 gebruiksjaren achter de rug met 37.000 afgelegde kilometers. U bent nu toe aan twee banden maar u vraagt zich af wat u de komende drie jaar aan onderhoudsuitgave zou mogen verwachten.

Uitgaande van uw toch wel lage jaarkilometrage laat ons autokostenprogramma een onderhoudskostenpost zien van zo'n kleine 8 ct/km, en kom ik uit op een bedrag van ruwweg 360-400 euro op jaarbasis. Ik wil benadrukken dat in deze post ook een deel onvoorziene kosten zijn opgenomen. In de praktijk kan het wat minder zijn maar valt niet alles met een blik in de toekomst te voorspellen. Vandaar dat we aan de voorzichtige kant zitten zodat we eerder rekenen op een meevaller dan tegenvaller. Maar met dat bedrag in uw achterhoofd denk ik eerlijk gezegd dat uw Up! u de komende jaren niet zal teleurstellen met buitensporig kostbaar onderhoud.