Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Emissie storing

Vraag gesteld door C. Schuitemaker op 24 juni 2021

Gaarne uw oordeel of inspectie inzake genoemde storing,
Op 18-5-lichtte op het dashboard een motorblokje op en bleef branden. Naar garage geweest en men heeft een scan gemaakt, maar verder niets gedaan, ondanks dat er op het scan rapport een aantal storingen stond vermeld.

Auto rijdt tot op heden "goed" maar ik wil graag uw oordeel weten of bij dergelijke storingen een techn.ingreep noodzakelijk is.
NB: Ik heb nog ca. 2 maanden garantie op deze auto en heb een ongemakkelijk gevoel over deze zaak, mede omdat ik vrees na deze termijn niet hierop terug te kunnen komen.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U maakt zich zorgen nadat het motorbloklampje bij uw auto is gaan branden.

Een motorlampje dat is gaan branden betekent dat het motormanagement een afwijking gezien heeft waardoor de samenstelling van de uitlaatgassen in het geding is. Dit kan vele oorzaken hebben. We hebben een mooi overzicht van de verschillende lampjes op ons platform: Er brandt een lampje: stoppen of doorrijden? Het kan veroorzaakt worden door een defect aan een onderdeel, inwendige vervuiling, of doordat er een component buiten de regelwaarde functioneerde.

Heel slim dat u de auto naar de garage gebracht heeft voordat er problemen met het rijden zijn ontstaan. Bent u ook in het bezit van het scan rapport? Het waarschuwingslampje kan namelijk ook in de toekomst aangeven dat er een heel andere storing aanwezig is.
Aangezien u uw zorgen binnen de garantietermijn kenbaar heeft gemaakt kunt hier altijd een beroep op doen, ook wanneer de garantieperiode verlopen is. Misschien is het verstandig om dit nogmaals per brief of per mail aan te geven en uiteraard ook een bevestiging van de garage van vragen per brief of mail.